πάρος γαληνος

Αξιοθέατα

Αν αναρωτιέστε, “Τι πρέπει να δω στην Πάρο;” σας έχουμε την απάντηση.

Αξιοθέατα Πάρος. Βρεθείτε στην Πάρο και απολαύστε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα των Κυκλάδων. Πολιτιστικά και αρχαιολογικά αξιοθέατα, σημεία αναφοράς και θρησκευτικοί ναοί ξεχωρίζουν στην λίστα μας. Γεμίστε τις αποσκευές σας φεύγοντας από την Πάρο εκτός από ξεκούραση με όμορφες και δυνατές εμπειρίες.

Τα καλύτερα αξιοθέατα της Πάρου.

Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου. Δίπλα στο Γυμνάσιο της Παροικιάς, βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάρου. Εκεί εκτίθενται νεολιθικά ευρήματα από  τον προϊστορικό οικισμό στο νησάκι Σάλιαγκο. Παράλληλα φιλοξενεί σημαντικά καλλιτεχνικά επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας.

Ο ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Ο ναός της Παναγίας Εκατονταπυλιανής της Πάρου. Το στολίδι του νησιού και γνωστό σε όλο τον θρησκευτικό και όχι μόνο, κόσμο. Απέναντι από το λιμάνι της Παροικιάς, αποτελεί μία από τις ωραιότερες εκκλησίες των Κυκλάδων. Μιλάμε για 3 διαφορετικές εκκλησίες, Ο Άγιος Νικόλαος, η περίτεχνη εκκλησία της Παναγίας και το αρχαίο βαπτιστήριο.

Αρχαίο νεκροταφείο της Παροικιάς.

Αρχαίο νεκροταφείο της Παροικιάς Πάρου. Το νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Παροικιάς, πάνω στον παραλιακό δρόμο. Περιλαμβάνει τάφους από διάφορες εποχές και είναι ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο.

Φράγκικο Κάστρο.

Φράγκικο Κάστρο Πάρου. Απέχει μόλις λίγα βήματα από την παλιά πόλη της Παροικιάς και είναι ένα πανέμορφο αξιοθέατο. Στην καρδιά της Χώρας της Πάρου, σας μεταφέρει στο παρελθόν με ένα ταξίδι στον 13ο αιώνα.

Αρχαία λατομεία μαρμάρου – Μαράθι.

Αρχαία λατομεία μαρμάρου – Μαράθι Πάρου. Ο δρόμος που ενώνει την Παροικιά με τις Λεύκες βρίσκει το Μαράθι, έναν όμορφο μικρό και παραδοσιακό οικισμό. Στα ανατολικά του οικισμού, συναντάμε τα αρχαία λατομεία μαρμάρου από όπου έβγαινε το γνωστό μάρμαρο Πάρου. 

Κοιλάδα με τις πεταλούδες.

Κοιλάδα με τις πεταλούδες στην Πάρο. Πολύ κοντά στην Παροικιά σε απόσταση περίπου 7 χιλιομέτρων, είναι ένα ιδιαίτερο σημείο με έντονη βλάστηση και πολλά φυσικά χαρακτηριστικά εξωτικής χλωρίδας. Ιδανικό για όμορφους περιπάτους, αφού είναι ένα μικρό πάρκο με μονοπάτια και σκαλιά.

Ενετικό Φρούριο της Νάουσας.

Ενετικό Φρούριο της Νάουσας Πάρου. Στο παλιό λιμάνι της Νάουσας, το μισογκρεμισμένο κάστρο είναι εκεί για να θυμίζει την σύγχρονη ιστορία του νησιού. Ένα ενετικό κάστρο που αποτέλεσε φρούριο, παρατηρητήριο και σημείο αναφοράς για την Πάρο.

Αξιοθέατα Πάρος, ένα νησί γεμάτο σημεία που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Book Now
el